Tribal tatoeages op A5-vellen.

Kies tussen klassieke tribals, prikkeldraad en tribal maskers.

Op de vellen geldt 4 halen, 3 betalen als je de kortingscode FLASH invoert bij het afrekenen. We printen en verzenden je Tribal tattoos binnen 24 uur!

Showing all 6 results


Tribal tattoos

Iedereen wil wel een tribal op de onderrug of misschien als gezichtstatoeage? Tribals zie je ook vaak als een band rond de bovenarm, of bij mensen die tribal tattoos op hun borst of over hun hele arm hebben. Als je niet weet waarom je een tribal tattoo wilt, raden we aan een tribal als fake tatoeage te nemen en niet permanent. Fake tatoeages zijn perfect en leuk voor een feestje, voor een verkleedpartij of om je vrienden voor de gek te houden dat je je hebt laten tatoeëren. Hieronder hebben we een aantal interessante feitjes over tribal tattoos op een rij gezet.

Tribal tattoo feiten. Tribal tattoos zijn een patroon dat vaak op de bovenarmen wordt getatoeëerd, maar je ziet ook vaak tribals op de nek, benen, onderrug en als tatoeages op handen. De overgrote meerderheid en vooral de meest klassieke tribal tattoos worden gezet in het zwart, zonder enige andere kleur. Tegenwoordig zie je vaker tribal tattoos die kleur bevatten, maar zwart is nog steeds het populairst.

Het ontwerp van de tribal heeft historisch gezien vaak een betekenis en kan staan voor kracht, verschillende gelukswensen en moed. Oorspronkelijk werden tribal tattoos gebruikt om een spirituele betekenis over te brengen. Vaak werd de tatoeageceremonie zelf uitgevoerd in combinatie met een priester die bad en de tatoeage zette en vervolgens de getatoeëerde kracht, moed en diverse andere gelukwensingen gaf.

De tatoeages lieten ook vaak zien bij welke stam je hoorde en welke sociale status of rang je had.

"Tribals" hebben tegenwoordig een nogal slechte reputatie omdat ze erg hip werden in de jaren 80. Je kon toen tribals van wisselende kwaliteit zien op mensen over de hele wereld. Als iets mainstream wordt, verlies je de culturele betekenis die verschillende tribals hebben en in de kunstwereld is mainstream wel het laatste wat je wilt zijn. De meeste tribals die in de jaren 1900 en 2000 getatoeëerd zijn, missen alle betekenis en zijn alleen gemaakt om mooi, cool en dergelijke te zijn.

Wat is een tribal tattoo?

Men zegt dat tribal tattoos afkomstig zijn uit de Samoaanse archipel in Polynesië. Tribals hebben daar een culturele betekenis en tribal tattoos kunnen tot duizenden jaren terug worden getraceerd tot onder andere de Polynesiërs, de Azteken en plekken zoals Hawaii en Maori.

Het woord "tribal" zelf kan worden vertaald als nominaal of stam, dus tribal tattoo wordt vertaald in stamtatoeage. Historisch gezien was het gebruikelijk dat tribals de natuur, vuur, water en verschillende dieren symboliseerden, afhankelijk van tot welke stam je behoorde en welke positie je had.

Tribals als tatoeagemotieven en kunstvorm.

De tribals volgen vaak het lichaam, de lijnen en spieren van de getatoeëerde persoon. Een goed geplaatste en goed uitgevoerde tribal tattoo gezet door een ervaren tattoo-artiest benadrukt de anatomie van het lichaam op een heel andere manier dan wat bijvoorbeeld een realistische portrettattoo kan doen. Een ander voordeel van getatoeëerde patronen en tribals is dat het vaak makkelijk is om na verloop van tijd op de tattoo verder te bouwen. Als je bijvoorbeeld een tribal tattoo op je bovenarm hebt, kan deze eenvoudig stukje bij beetje uitgebreid worden over de hele arm.

Tribal tattoos als fake tatoeages

VEen tribal tattoo moet speels zijn en kan over het hele lichaam worden opgebouwd. Met tribal tattoos kun je de tatoeages over je lichaam verspreiden of een grote tribal tattoo op je arm bouwen. Tatoeëer je arm met tribal fake tatoeages of misschien je nek en gezicht en onthoud dat we superblij worden als je @likeinkse tagt op sociale media. Onze fake tatoeages zijn makkelijk aan te brengen en blijven meestal 1-7 dagen zitten, afhankelijk van de plek en verzorging.